1. Za ovo jelo je najbolje koristiti ekspres lonac. Ne samo zato što će tako biti brže gotovo već zatošto je moj tata uvek tako spremao lovačke šnicle, a njegove su bile najukusnije.
Crveni i crni luk iseckajte na rebarca. Beli luk na listiće. Šnicle uvaljajte u laneno brašno – ne u mleveni lan, već u brašno.
2. Ekspres lonac stavite na ringlu i u njemu rastopite mast. Šnicle ispecite s obe strane pa ih izvadite i ostavite sa strane. U istoj masti prodinstajte crveni i crni luk. Kada počne da se cakli, stavite beli luk. Promešajte nekoliko puta i začinite solju, biberom i paprikom. Stavite paradajz-sos i sve promešajte. Zatim vratite i šnicle u lonac i lepo ih ušuškajte u
luk. Zalijte ih vodom i vinom. Lično u ovom jeluviše volim belo vino, ali možete da stavite i crno.
3. Zatvorite ekspres lonac i pod pritiskom krčkajte oko 15 minuta. Ako želite da meso postane tako meko da se raspada (ja lično tako najviše volim), produžite krčkanje još pet minuta.
4. Očistite glavicu karfiola, usitnite na cvetove i stavite ih da se kuvaju. Kada karfiol omekša, izvadite ga iz vode i ostavite da se ocedi. Stavite ga u blender, dodajte malo putera ili maslinovog ulja i soli. I sve izblendirajte.
5. Karfiol i lovačke šnicle možete da spremate paralelno, kako ne biste gubili vreme.
HRONO KUHINJA- Ana Ćubela
Hrono režim napravio je pravu revoluciju u ishrani ljudi širom sveta. Za razliku od nebrojenih dijeta koje se zasnivaju na svakojakim odricanjima, često vrlo mučnim i nimalo bezazlenim po zdravlje, ova ishrana ne zahteva nikakve žrtve: i dalje ćete moći da jedete
A kada jednom pređete na hrono, više nećete želeti da se hranite drugačije i trajno ćete uživati u svim blagodetima ovog režima. Uz osnovne smernice za početnike, ali i korisne savete za one koji su već hrono, u ovom kuvaru pronaći ćete sjajne ideje za svaki obrok u
toku dana. A tu je i posebno poglavlje o prazničnoj trpezi, koje će vam otkriti kako da priredite pravu gozbu za svoje proslave – i sve to na hrono način. Počnite odmah: uživajte u sjajnim jelima i obradujte svoje telo zdravim načinom ishrane! svoja omiljena jela, samo ćete naučiti kako da ih koncipirate i kada da ih konzumirate.
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu