Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ZNATE: Kako se PRAVILNO KUVAJU PURENJACI?!

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

Kukuruz je mnogima omiljena letnja zanimacija, a deca ga posebno vole. Osim što je ukusan kukuruz ima mnoga druga pozitivna dejstva na naš organizam. Evo kako da ga pravilno skuvate.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kuvani kukuruzi ili purenjaci, kako ih još u Srbiji zovu, omiljena su poslastica mnogima a ono što mnogi ne znaju je koliko su zapravo korisni i zdravi.

Međutim, da bi se očuvala sva lekovita svojstva kuvanog kukuruza vrlo je bitno da ne pravimo sledeću grešku!

Kada kuvamo purenjake mi sa klipova skidamo kukuruznu svilu, one “dlačice” koje je gotovo nemoguće sve počupati. I u tome je, zapravo, najveća greška jer postoje 4 vrlo bitna razloga zbog kojih treba ostaviti svilu na kukuruzu i pojesti je zajedno sa njim.

Kukuruzna svila:

– Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;

– Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;

– Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;

Pročitajte i: Salata od krompira i kukuruza

– Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način:

Odvojite svilu od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti