Ne bacajte novac na skupe hemijske preparate za čišćenje. Sastojci koje imate u kući biće sasvim dovoljni da vaša kuhinja postane blistava i mirisna.
Potrebna vam je samo jedna kora od pomorandže i oko 2 dcl alkoholnog sirćeta.
Pomorandžu oljuštite, koru nikako ne bacajte. Nađite jednu praznu teglu, u nju stavite koru pomorandže i nalijte sirćetom do vrha.
Neka odstoji 3 dana. Nakon toga tečnost procedite u prskalicu.
Mrčlje iz rerne, ako su stare i skorele pospite prvo sodom bikarbonom, potom ih poprskajte tečnošću iz prskalice, neka odstoji 20 minuta i trvđim sunđerom skinite sve fleke i masnoću.
Mrlje će nestati, a kuhinja će imati na pomorandžu.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus