Iskoristite stari hleb i napravite prezle koje će vam poslužiti u pripremi brojnih jela.
Isecite hleb na kriške i stavite ih u kesu i stavite u zamrzivač. Kada je hleb zaleđen možete ga izrendati ili izmrviti blenderom.
Ukoliko volite hrskavije mrvice, prezle rasporedite na papir za pečenje i osušite u rerni na 180 stepeni između 4 i 6 minuta.
Ove hrskave hlebne mrvice možete koristiti za paniranje, prilikom pravljenja ćuftica ili knedli.
Evo nekoliko recepata za čiju pripremu vam mogu koristiti domaće prezle.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus