1. Crni luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. U mleveno meso dodajte sitno iseckane pečurke, propržen luk, jaje, prezle, začinite po ukusu i sve sjedinite. Nauljenim rukama pravite ćuftice i pržite ih na ulju.


Sastojci:

250 g mlevenog belog mesa
100 g pečuraka
glavica crnog luka
jaje
2 kašike prezli
so, biber

Krompir pire:

1 kg krompira
žumance
so

Paniranje:

belance
jaje
brašno
prezle

2. Za pire očistite krompir, obarite ga, procedite, dodajte žumance i so po ukusu, pa napravite pire. Ostavite da se malo prohladi, pa uzimajte po kašiku, rastanjite na ruku, stavite po jednu ćufticu i obložite je krompir pireom. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje s belancetom i na kraju u prezle.

3. Pržite u dubljoj masnoći ili u fritezi.