Drveni kuhinjski pribor je esencijalan iz više razloga: ne provodi toplotu, ne oštećuje posuđe i ne utiče na ukus hrane koju pripremate.
Čišćenje putem mašine za pranje posuđa može skratiti vek trajanja pribora od drveta, stoga imajte na umu i druge alternative.
Preporučuje se korišćenje kokosovog ulja i čiste kuhinjske krpe kako bi se izbeglo oštećenje drveta, a uklonile sve mrlje i bakterije.
Nakon čišćenja, posuđe je potrebno isprati toplom vodom. Jaki začini ponekad mogu ostaviti tragove koje je teško očistiti.
Imamo rešenje! Najpre pribor potopite u vrelu vodu i ostavite da odstoji ne više od 5 minuta. Nakon toga, izvadite pribor iz vode, pospite kuhinjskom soli i utrljajte limun sve dok se so ne otopi. Zatim isperite hladnom vodom i odložite pribor na sušenje.
Izvor: Oklagija.rs
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.