Evo sjajnog razloga zašto!

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte prosuti vodu u kojoj ste ih kuvali! Otkrivamo vam zašto to ne bi trebalo da radite, tj. za šta biste mogli da iskoristite tu vodu!

Već vam je možda poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba prsuti. Međutim, to isto važi i za vodu u kojoj ste kuvali jaja. Ona može koristiti ni manje ni više nego vašim biljkama!

Naime, biljke vole kalcijum! A njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Zašto je to važno?

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Važno je da vodu u kojoj ste kuvali jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što njom zalijete biljke!

Kako prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka?

Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima – koje su okružene smeđim rubom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: miss7