Evo sjajnog razloga zašto!
Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte prosuti vodu u kojoj ste ih kuvali! Otkrivamo vam zašto to ne bi trebalo da radite, tj. za šta biste mogli da iskoristite tu vodu!
Već vam je možda poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba prsuti. Međutim, to isto važi i za vodu u kojoj ste kuvali jaja. Ona može koristiti ni manje ni više nego vašim biljkama!
Naime, biljke vole kalcijum! A njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Zašto je to važno?
Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.
Važno je da vodu u kojoj ste kuvali jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što njom zalijete biljke!
Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima – koje su okružene smeđim rubom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus