Čak i u dobro snabdevenoj ostavi za hranu desi se da zafali neki sastojak. U tabeli ispod se možete videti koju zamenu možete da koristite.

SASTOJCI:SUROGAT:

1 kašičica praška za pecivo        1 kašičica suvog kvasca

125g izmrvljenog hleba             100g izmrvljenog krekera

200g putera                             200g biljne masti

1/4 l punomasnog mleka           250g kiselog mleka, 1/4 l mleka,                                                                                    supena kašika sirćeta

300g svežih šampinjona            350g oceđenih šampinjona iz                                                                                         konzerve

250g kisele pavlake                  180 ml mleka, 2 1/2 kašičice                                                                                        limunovog soka, 60g otopljenog                                                                                     putera

1 jaje

- za vezivanje                           - 1/2 kašičice skrobnog brašna

- za pečenje                             - 1 kašika praška za pecivo

sirće

-balzam sirće                            malo manje crvenog vinskog                                                                                         sirćeta

-vinsko sirće                             obično sirće i beli špricer

riblji saft                                  bujon

saft iz čaše                               supa u kockici

75g meda                                5 kašika šećera i 1 kašika vode

švapski sir                                sitan sir

kiselo mleko                             kisela pavlaka

list od belog luka                      mladi luk

svežanj korijandera                  svežanj peršuna

supena kašika sveže zeleni       1/3-1/2 kašičice suve zeleni

lešnik za posipanje                   griz

maslinovo ulje                         biljno ulje, mast, puter

suvo grožđe                            fino sečene suve šljive ili urme

1/4 pavlake za                        175g punomasnog mleka i 60g

dodavanje jelima                     otopljenog puter, 1/4                                                                                                    nezaslađenog,  dugotrajnog                                                                                           mleka, 200g kiselog mleka i 3                                                                                         kašike otopljenog putera

skrobno brašno

- 1 supena kašika                  2 žumanceta

- 1 1/2 kašičice                     1 kašika brašna za vezivanje sosova

čokolada

-50g blago gorke čokolade     30g kakaa i 4 kašičice šećera

-čokoladni prah                     mlevena čokolda

-topljena čokolada                 gotov čokoladni preliv

2-3 kapi tabasko sosa            prstohvat kajenskog bibera

50 ml soka od paradajza        200g paradajz pirea, 1/4 vode                                                                                        začinjena solju, biberom i zeleni

1/4 punomasnog                   1/8 dugotrajnog mleka i 1/8 vode

mleka za kuvanje

1 kašičica svežeg                   kašika belog vina, 1/2 kašičice

limunovog soka                     sirćeta, kašičica limunovog soka

šećer

-200g žutog šećera                      150g belog šećera

-1 kašika belog šećera                 kašika zaslađivača u prahu

-200g belog šećera                      200g fruktoze

-150g šećera u prahu                   150g belog šećera i kašika                                                                                            skrobnog brašna (dodatno samleti)

120g sečenog luka                        kašika suvog sečenog luka

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs