Mali pametni trikovi svakodnevni život čine lakšim i zabavnijim!
Danas vam otkrivamo trikove sa hranom koji će vam olakšati vreme u kuhinji - male tajne velikih kuvarica!
1. Zavijte koren banane u samolepljivu foliju i trajaće 4-5 dana duže.
2. Slanina/šunka/pršuta + jaja - originalne kupice za doručak pomoću kalupa za mafine!
3. Koristite konac za zube da isečete mekani hlebi i sir, a da ih ne zgnječite!
4. Zamrznite kocke belog ili crnog vina pre kuvanja. Tako kada budete imali iznenadne goste vino će u vek biti spremno za korišćenje. Samo izbacite kocku-dve, skuvajte sa začnima i mirisni napitka je gotov!
5. Želite da sprečite krompir da proklija? Ubacite jabuku u džak sa krompirima!
6. Pecite jaja u rerni umesto da ih kuvate! Poređajte jaja u kalup za mafine i u rerni zagrejanoj na 250°C pecite jaja pola sata. Ova jaja će imati manje neprijatan miris, a tekstura će im biti kremastija.
7. Održite koru za tortu svežom i vlažnom tako što ćete preko staviti krišku hleba na nju.
8. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće se pljosnato, a ne kao loptica.
9. Stavite drvenu kašiku preko šerpe kako biste sprečili da ključala voda iskipi.
10. Želite da vam polovina avokada duže ostane sveža i zelena. Stavite krišku limuna preko!
11. Želite da sprečite kondenzaciju zbog koje vam salata propada kada duže stoji? Stavte paprini ubrus preko salate, a onda i samolepljivu foliju.
12. Sjajan trik da brzo i lako napravite hrskave tako kornete od tortilje! Stavite tortilje na rešetke od rerne i tako pecite (svaka treba da visi preko jedne rešetke).
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu