Da biste uklonili crne mrlje, potrebno je da s vremena na vreme primenite mali trik.
Dve-tri skuvane kafe i džezva je, mada ste je oprali, već potamnela. Pritom je tu uporni kamenac od kojeg je teško pobeći. Mi imamo rešenje.
Uzmite limun, isecite ga na veće komade i ubacite ih u džezvu. Sipajte vodu do vrha, stavite je da proključa i ostavite je tako sa citrusom da odstoji preko noći. Sledećeg dana prospite vodu i bacite limun, pa dobro isperite džezvu. Ostaci kafe i kamenca će biti uklonjeni.
Na isti način možete da se izborite i sa tragovima zagorele hrane u šerpi. Uzmite limun ili sipajte koka-kolu, stavite na šporet da proključa, promešajte i prospite. Šerpu operite i obrišite čistom krpom.
Izvor: Novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus