Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako najbolje da očistite džezvu od tvrdokornih mrlja i kamenca

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Kako najbolje da očistite džezvu od tvrdokornih mrlja i kamenca

 Izvor: Foto: Shutterstock

Da biste uklonili crne mrlje, potrebno je da s vremena na vreme primenite mali trik.

Dve-tri skuvane kafe i džezva je, mada ste je oprali, već potamnela. Pritom je tu uporni kamenac od kojeg je teško pobeći. Mi imamo rešenje.

Uzmite limun, isecite ga na veće komade i ubacite ih u džezvu. Sipajte vodu do vrha, stavite je da proključa i ostavite je tako sa citrusom da odstoji preko noći. Sledećeg dana prospite vodu i bacite limun, pa dobro isperite džezvu. Ostaci kafe i kamenca će biti uklonjeni.

Na isti način možete da se izborite i sa tragovima zagorele hrane u šerpi. Uzmite limun ili sipajte koka-kolu, stavite na šporet da proključa, promešajte i prospite. Šerpu operite i obrišite čistom krpom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Novosti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti