Znamo da niko ne obožava da čisti frižider, ali u njemu ipak držimo hranu i namirnice koje svakodnevno konzumiramo.

Niske temperature u frižideru ne brinu se tek da naše jelo ostane sveže, nego (nažalost) pružaju savršen životni prostor bakterijama i drugim štetnim mikroorganizmima. Uglavnom se na frižideru ne vidi da mu je hitno potrebno temeljno čišćenje – jer klice nisu vidljive golim okom. Stručnjaci stoga preporučuju da ne čekate da se stvore gljivice ili neka druga vidljiva prljavština te da frižider temeljno očistite barem jednom mesečno. Ako ćete se držati tog saveta i redovno čistiti, ceo proces čišćenja trajaće 10 minuta (jer ne treba čistiti svu prljavštinu koja se nakupila u poslednjih šest meseci).

Kako pravilno očistiti frižider?

Pre nego što počnete s čišćenjem frižidera, morate ga najpre isprazniti. U najboljem slučaju - taj dan nemoj obavljati veliku nedeljnu kupovinu. Inače možete bez brige ostaviti namirnice neko vreme na sobnoj temperaturi te ih nakon čišćenja opet ostaviti u frižider.

Kao sredstvo za čišćenje najbolje je koristiti vodu i deterdžent. Važno je jedino da koristite novu krpu ili sunđer, očistite dobro svaki ugao i sve na kraju dobro osušite pomoću suve krpe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: miss7.24sata.hr