Za ljubitelje slanih i slatkih proizvoda od testa predlažemo nekoliko načina za umotavanje kiflica.
1.Od testa napravite jednake loptice, najbolje je da ih izmerite na vagici. Svaku lopticu razvucite oklagijom u oblik zaobljenog trougla, tako da jedan vrh bude oštriji. Dlanovima lagano umotajte krajeve dugačkih strana, okrenite trougao naopačke, stavite nadev na kratku stranu i umotajte kiflicu, tako što oštri vrh ostavljate odozdo, kako se ne bi otvorio tokom pečenja.
Ovako, kiflice će nakon pečenja imati zaobljen oblik i veoma su lepe.
2. Drugi način umotavanja kiflica je klasičan - razvijte okruglu koru od testa i nožem za picu nasecite krug na 8 ili više delova.
Broj trouglova zavisi od toga koliko želite da su vam velike kiflice. Svaki trougao umotajte, a pre toga stavite nadev na kraću stranu trougla. Kada su trouglovi duži će biti bolje, jer će kiflica biti uvijena bolje i nema opasnosti da nadev isteče tokom pečenja.
3. Treći način podrazumeva da napravite jednake loptice od testa i da svaku razvijete u trougao, stavite nadev, slatki ili slani, i onda oštri vrh nasečete na 3 mesta nožem, a kiflicu umotate. Kada je umotate, prorezi koje ste napravili ostaće odozgo i kiflice će imati veoma interesantan izgled.
4. Četvrti način se radi na isti način, tako što se formira zaobljen trougao, ali se polovina bez nadeva pritiska rolerom za testo koji pravi rešetku i kada se nakon toga kiflica umota, ona ima oblik rešetke.
Jednostavno, treba vam malo mašte, vešte ruke i mnogo ljubavi za ono što stvarate u kuhinji.
Izvor: Bonapeti.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom