Uz ove savete kolači će vam uvek ispasti perfektno.

1. Iako su kolači s puterom ukusniji i zdraviji, nepečene kolače bolje je praviti  s margarinom – duže traju i manje su osetljivi na toplotu.

2. Posni nepečeni kolači bez margarina dugo mogu da stoje i vrlo često su mnogo ukusniji posle nekoliko dana.

3. Od mase za bombice možete da napravite i salamicu, piramidu, običan kola koji ćete seći na štanglice, pa i košnice - izaberite oblik koji vam se najviše dopada.

4. Najjednostavnija smesa za pravljenje raznih oblika nepečenih kolača pravi se od ratluka i šećera u prahu – sastojke umesite i dodajte ekstrakt i boju po želji. Od iste mase možete da pravite i figurice za torte ili kapkejkove (umesto mase od marcipana, koja je daleko skuplja).

5. Mnogi nepečeni kolači trebalo bi da se suše – zato ih ne odlažite odmah u limene kutije ili frižider. Neka odstoje na vazduhu bar 2-3 sata.

6. Kad poslužujete sitne nepečene kolace, neka vam princip bude raznolikost: crveni kolači ne bi trebalo da stoje pored drugih crvenih, kao što ni bombice ne bi trebalo da grupišete na jednom mestu. Najbolje da se smenjuju boje, oblici, ukusi…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa