Uz ove savete kolači će vam uvek ispasti perfektno.
1. Iako su kolači s puterom ukusniji i zdraviji, nepečene kolače bolje je praviti s margarinom – duže traju i manje su osetljivi na toplotu.
2. Posni nepečeni kolači bez margarina dugo mogu da stoje i vrlo često su mnogo ukusniji posle nekoliko dana.
3. Od mase za bombice možete da napravite i salamicu, piramidu, običan kola koji ćete seći na štanglice, pa i košnice - izaberite oblik koji vam se najviše dopada.
4. Najjednostavnija smesa za pravljenje raznih oblika nepečenih kolača pravi se od ratluka i šećera u prahu – sastojke umesite i dodajte ekstrakt i boju po želji. Od iste mase možete da pravite i figurice za torte ili kapkejkove (umesto mase od marcipana, koja je daleko skuplja).
5. Mnogi nepečeni kolači trebalo bi da se suše – zato ih ne odlažite odmah u limene kutije ili frižider. Neka odstoje na vazduhu bar 2-3 sata.
6. Kad poslužujete sitne nepečene kolace, neka vam princip bude raznolikost: crveni kolači ne bi trebalo da stoje pored drugih crvenih, kao što ni bombice ne bi trebalo da grupišete na jednom mestu. Najbolje da se smenjuju boje, oblici, ukusi…
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem