Ako ste se odlučili odreći mleka u kafi, ili jednostavno želite istaknuti ukus omiljenog napitka, isprobajte provereni trik...
Kad dođete na posao i iza vas je "naporan" vikend, a na brzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kafe. Hvala Bogu na gorkoj kafi (to niko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav ukus. Srećom, možete popraviti ukus svoje kafe s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!
Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlekom, kafa će imati bolji ukus. Savršena mera prema gastrostručnjaku Altonu Barunu jeste da stavite četvrtinu kašičice soli i dve kašike mlevene kafe na veliku šolju vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je vlastitom ukusu.
Što vam treba: Kafa i so
Što radite: Stavite so u gorku kafu i promešajte
Zašto funkcioniše: So se neobično veže na receptore ukusa koji detektuju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Nauka, čista nauka!
Rezultat: Možda ćete osetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu pre gorkog, ovaj trik idealan je za vas.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom