Ukoliko ovih dana odustajete od recepata koji u sebi sadrže kvasac više ne morate. Donosimo vam jednostavnu zamenu za kvasac a sastojke već imate kod kuće.
Kada se mešaju kvasac, brašno i voda, oslobađaju se šećeri koje kvasac poništava i oslobađa se ugljen monoksid, koji je zapravo odgovoran za narastanje testa.
Sličan efekat postiže se mešanjem sode bikarbone i kiseline, a najviše se preporučuje sok od limuna.
Recept:
Pomešati jednaku količinu sode bikarbone i soka od limuna, tako da se ukupna količina poklapa sa gramažom kvasca koja se navodi u receptu.
Savet:
Da bi testo naraslo kako treba, ne treba ga ostavljati da stoji, već što pre staviti u rernu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom