Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo čime možete da zamenite beli šećer u receptima

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Evo čime možete da zamenite beli šećer u receptima

 Izvor: Foto: Shutterstock

U kuhinji skoro uvek imate šećer, ali dese se i oni trenuci kada pečete tortu ili neko slatko testo i već ste započeli proces i shvatili da nemate šećer. Šta onda da radite? Srećom, zamena za šećer ima dosta. A možda ćete otkriti da vaša omiljena poslastica ima bolji ukus sa smeđim šećerom ili nekom drugom zamenom.

Ovo su najbolje zamene za beli šećer:

Smeđi šećer

On je najjednostavnija zamena za beli šećer. Kao zamenu možete da koristite svetlo ili tamno smeđi šećer. On je idealna zamena za tamnije pecivo sa više ukusa karamele, što je odlično za čokoladne kolačiće, ali za torte baš i nije idealna zamena. Jedna kašika smeđeg šećera menja jednu kašiku belog.

Kokosov šećer

Takođe ga možete koristiti kao zamenu za beli šećer posebno u kolačićima i brzom hlebu. Kokosov šećer je suviji od smeđeg ili belog šećera, što ga čini odličnim za peciva i slatka peciva, ali je manje idealan za torte i kolače. Jedna kašika kokosovog šećera menja jednu kašiku belog.

Šećer u prahu

Takođe možete da koristite šećer u prahu da zamenite do 2 šolje belog šećera, koristeći 1 3/4 šolje šećera u prahu za svaku šoljicu šećera. Ova zamena je najbolja za brzi hleb i mufine. Izbegavajte šećer u prahu, ako je moguće, za recepte koji zahtevaju da se maslac i šećer zajedno sjedine. Kolačići napravljeni od šećera u prahu neće se ispeći da budu hrskavi.

Takođe treba napomenuti: Ako vam nedostaje šećer u prahu, ali imate beli šećer u kući, usitnite 1 šolju belog šećera i 1 kašiku kukuruznog skroba u blenderu za svaku šolju šećera u prahu koja vam je potrebna.

Tečni zaslađivač

Kada se iskoriste sve vaše mogućnosti suvog šećera, umesto toga možete posegnuti za tečnim zaslađivačima. Pošto su skuplje i zahtevaju više prilagođavanja recepata, tečni zaslađivači bi trebalo da budu poslednje sredstvo u zameni šećera. Kada koristite tečni zaslađivač kao zamenu obavezno smanjite temperaturu pečenja za 4°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti