Iako beli luk daje određeni šmek jelima, kada ga seckate miris se apsorbuje u kožu i može da traje danima. To je negativna strana pogotovo ako treba da izađete iz kuće posle spremanja ručka.
Beli luk je takođe i lekovit i zato ga ljudi često upotrebljavaju, ali taj neprijatan miris koji ostaje na rukama je zaista neugodan. Pranje ruku sapunom i vodom nije dovoljno, pa vam mi predlažemo vam da miris neutrališete na veoma jednostavan način.
Trik je u trljanju ruku nekoliko minuta o površinu od nerđajućeg čelika – u obzir može doći sudopera ili kuhinjski pribor. Važno je da dok trljate ruke sve vreme ispirate ruke i vodom. Ovaj metod neće potpuno ukloniti miris belog luka, ali će on biti znatno slabiji.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem