Visoke letnje temperature su odlične kada rešite da odradite generalku u kuhinji. Za manje od sat vremena led iz zamrzivača će nestati i ostaje vam samo da dobro pokupite vodu i prebrišete fioke i zidove friza i sve se cakli.
Međutim, nije stalno leto, a zamrzivač, što je stariji, sve brže taloži led, te neretko morate da ga otapate na manje od mesec dana.
U čemu je caka?
Za početak, pokušajte da memorišete gde vam se šta nalazi u zamrzivaču. Ukoliko imate naviku da svako malo otvarate friz, razgledate, a potom pet minuta tražite neke namirnice, očekujte da će se led brže stvarati.
Takođe, kada kupujete zamrznute namirnice prebrišite ih pre nego što ih gurnete u fioku.
Isto tako, ukoliko zamrzavate kuvanu hranu pobrinite se da ona bude potpuno hladna pre nego što je stavite u zamrzivač. Ako vas je strah da ostavite šerpicu preko noći napolju, onda je bar ostavite u frižideru pre nego što jelo odložite u zamrzivač.
Domaćice kažu i da je ključno da dobro zatvarate namirnice koje odlažete. Kupite zip zatvarače ili koristite vakum kese ili kutije koje dobro dihtuju.
Pojedine savetuju i da na gazu namočite nekoliko kapi ulja i potom premažete zidove i fioke friza, jer se led neće stvarati na masnim površinama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa / alo.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem