Ovi saveti uštedeće vam vreme i novac.

Zbog čega je zamrzavanje hrane poželjno

Štedi vreme – zamrzavanje hrane koja je već pripremljena daje vam opciju da imate pri ruci gotovo jelo u trenucima kada nemate vremena za njegovu pripremu od samog starta.

Štedi novac – zamrzavanje hrane je opcija za veću količinu namirnica koje ste kupili, po verovatno nižoj ceni od regularne, a nemate nameru odmah da upotrebite za pripremu jela.

Održava svežinu hrane – umesto da posle trećeg dana bacite pokvaren ručak koji niko nije hteo da pojede iz frižidera, opcija zamrzavanja vam daje priliku da ga kroz dve, tri nedelje izvadite i stavite na sto.

Pogodno je – zamrzavanje hrane je savršen način da pri ruci imate veći asortiman namirnica koje možete iskoristiti za pripremu jela, bez trčanja do prodavnice u zadnjoj minuti jer vam je ponestalo sastojaka.

Zdravo je – zamrznuta hrana može bezbedno da boravi na ledu i do 6 meseci. Pri tom imaćete na dohvat ruke uvek sveže namirnice

Namirnice koje možete da zamrzavate

PUTER – odlična namirnica za zamrzavanje koja ne menja svoju teksturu nakon što je bila na ledu. Ako imate priliku da kupite veću količinu putera po povoljnoj ceni, iskoristite je jer puter bezbedno možete čuvati u svom zamrzivaču do sledeće upotrebe.

MLEKO – iako mleko ima tendenciju odvajanja nakon zamrzavanja, dovoljno je da ga promućkate nakon što se odmrzne i sasvim je pogodno za korišćenje naročito pri pripremi jela.

PAVLAKA – konzistencija pavlake se u manjoj meri menja kada se nađe na ledu, ali za upotrebi pri prepremi hrane je sasvim u redu. Takođe je pogodna i za pripremu torti i kolača.

KREM SIR – poput pavlake i krem sir blago menja svoj izgled kada se zamzne. Ako planirate da ga mažete na peciva neće izgledati naročito lepo, ali će mu ukus biti nepromenjen. S druge strane za pripremu pečenja i pri kuvanju će biti savršen.

JOGURT – ako pri ruci imate veću količinu jogurta a brine vas istek njegovog roka, slobodno ga odložite u zamrzivač, gde će i nakon vađenja biti perfektan za upotrebu, uz obavezno mućkanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Ženski magazin