Bogatstvo ukusa i kremasta tektsura učinili su humus svetski poznatim i popularnim.
Savršen umak za pita hleb i dodatak šiš ćevapu, kao i svim drugim oblicima mesa na roštilju, humus je iznad svega vrlo zdrav. Bogat proteinima, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, on spada među vrlo pogodne namirnice za ljudsko zdravlje. Osim toga maslinovo ulje koje je u sastavu humusa obezbeđuje vam neophodne nezasićene masti a seme susama omega 3 masne kiseline.
Eksperimentišite sa različitim povrćem
Ako postoji neko povrće koje naročito ne volite da jedete, humus je odličan “prekrivač ukusa”. On može poslužiti kao odličan alat za isprobavanje različitih ukusa poput isečenih svežih crvenih papirka, rotkvica, celera, paradajz čerija, graška, krastavca pa čak i kuvanog karfiola.
Koristite ga kao preliv za salatu
Učinite vašu salatu bogatijom i kremastijom. Umesto klasičnih dresinga, poslužite se prelivom od humusa. Zelena salata ili neka druga po vašem izboru, uz humus biće idealno izbalansiran obrok u kom ćete uživati.
Uparite ga sa kriškama jabuke
Kriške jabuke umočene u humus predstavljaju neodoljivu slatko slanu kombinaciju koja će oplemeniti sva vaša čula. Ova kombinacija daje nadogradnju tradicionalnim grickalicama od jabuka i putera od kikirikija.
Koristite ga kao marinadu
Humus može da bude odlična marinada za ribu ili piletinu. Namočite komade mesa koje planirate da grilujete humusom i ostavite tako oko sat vremena, a potom pecite na uobičajen način. Rezultat će vas fascinirati.
Upotrebite ga kao premaz za sendviče
Tostiran ražani hleb, premaz od humusa, kolutovi avokada i salata po izboru savršen su vegeterijanski obrok. Slasan i ukusan obrok za tren oka, bogati vitaminima i proteinima koji će vas ispuniti snagom i energijom.
Izvor: Ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus