Skladištenje hrane je veoma značajno ukoliko želite da očuvate višak namirnica ili pripremljene hrane.
Najčešće korišćene su plastične i staklene posude.
Tri glavne prednosti plastičnih ambalaža su: cena, težina i trajnost. Bez obzira na tip materijala, obe ambalaže će služiti svojoj svrsi.
Osim što je plastika izdržljiviji materijal, neće se tako lako slomiti u slučaju da vam ispadne - što je razlog zbog kog je staklena ambalaža za odlaganje hrane zabranjena. Staklo ne apsorbuje mirise i lakše je za održavanje, što je njegova velika prednost u odnosu na plastiku koja i apsorbuje mirise i poprimi boju namirnica. Takođe, čuvanje supica, soseva i čorbi je sigurnije u staklenim posudama jer imaju mnogo jače poklopce. Izbor je na vama.
PROČITAJTE JOŠ:
Najbolji način čišćenja plastičnih posuda
Efikasna prirodna sredstva za čišćenje vašeg doma
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: Oklagija
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno