Čuveni specijalitet koji možete i vi jednostavno da pripremite.
U 16. veku u Italiji je bila zabranjena do tada često praktikovana pozlata jela. Ipak, kuvari su se setili da svojim specijalitetima daju zlatni sjaj, pa su meso valjali u mrvice. Tako je nastao specijalitet "cotoletta milanese", dalji "rođak" čuvene Bečke šnicle.
Prema legendi, feldmaršal Radecki donosi u Austriju ovaj recept 1857. godine, gde se specijalitet usavršava. Teletina se valja u brašno, jaja i mrvice hleba i tako peče.
Konačan recept i prepoznatljivo ime i recept, Bečke šnicle dobijaju krajem 19. veka.
Bečka šnicla se tradicionalno služi uz krompir salatu, krastavac ili krompire sa peršunom, a često se servira i sa limunom.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY
Piletina sa povrćem u sosu od belog luka