Čuveni specijalitet koji možete i vi jednostavno da pripremite.
U 16. veku u Italiji je bila zabranjena do tada često praktikovana pozlata jela. Ipak, kuvari su se setili da svojim specijalitetima daju zlatni sjaj, pa su meso valjali u mrvice. Tako je nastao specijalitet "cotoletta milanese", dalji "rođak" čuvene Bečke šnicle.
Prema legendi, feldmaršal Radecki donosi u Austriju ovaj recept 1857. godine, gde se specijalitet usavršava. Teletina se valja u brašno, jaja i mrvice hleba i tako peče.
Konačan recept i prepoznatljivo ime i recept, Bečke šnicle dobijaju krajem 19. veka.
Bečka šnicla se tradicionalno služi uz krompir salatu, krastavac ili krompire sa peršunom, a često se servira i sa limunom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom