Čuveni specijalitet koji možete i vi jednostavno da pripremite.

U 16. veku u Italiji je bila zabranjena do tada često praktikovana pozlata jela. Ipak, kuvari su se setili da svojim specijalitetima daju zlatni sjaj, pa su meso valjali u mrvice. Tako je nastao specijalitet "cotoletta milanese", dalji "rođak" čuvene Bečke šnicle.

Pročitajte i Kako je nastala Karađorđeva šnicla

Prema legendi, feldmaršal Radecki donosi u Austriju ovaj recept 1857. godine, gde se specijalitet usavršava. Teletina se valja u brašno, jaja i mrvice hleba i  tako peče.

Konačan recept i prepoznatljivo ime i recept, Bečke šnicle dobijaju krajem 19. veka.

Bečka šnicla se tradicionalno služi uz krompir salatu, krastavac ili krompire sa peršunom, a često se servira i sa limunom.

Pogledajte i recept Bečka šnicla*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs