Čuveni specijalitet koji možete i vi jednostavno da pripremite.
U 16. veku u Italiji je bila zabranjena do tada često praktikovana pozlata jela. Ipak, kuvari su se setili da svojim specijalitetima daju zlatni sjaj, pa su meso valjali u mrvice. Tako je nastao specijalitet "cotoletta milanese", dalji "rođak" čuvene Bečke šnicle.
Prema legendi, feldmaršal Radecki donosi u Austriju ovaj recept 1857. godine, gde se specijalitet usavršava. Teletina se valja u brašno, jaja i mrvice hleba i tako peče.
Konačan recept i prepoznatljivo ime i recept, Bečke šnicle dobijaju krajem 19. veka.
Bečka šnicla se tradicionalno služi uz krompir salatu, krastavac ili krompire sa peršunom, a često se servira i sa limunom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus