Čokoladni kolači, brauni, su veoma jednostavni za pripremu i spadaju u one omiljene kolače koje se samo umute i ispeku. Ali nijedan recept nije toliko jednostavan da nije potrebno malo posebnih trikova kako bi bio besprekoran. Evo nekoliko trikova za savršene braunije, a koje je objavio Hafington post.

1. Ne stavljajte svu količinu brašna odjednom. Ako stavite sve brašno odjednom, može se desiti da vam kolači budu previše tvrdi. Dodajte brašno postepeno, i u redu je ako ostanu u smesi tragovi brašna, važno je da ne mešate previše smesu.

2. Koristite jaja sobne temperature. Ako upotrebljavate hladna jaja, može se desiti da vam smesa bude previše gusta i neće se lepo umešati. Neka jaja odstoje vam frižidera bar pola sata pre pripreme kolača.

3. Proverite da li su kolači pečeni i pre vremena koje je naznačeno u receptu. Postoji mnogo faktora koji utiču na pečenje kolača - nijedna rerna ne peče podjednako, na pečenje utiče i pleh koji koristite... Zbog toga proverite kolače bar pet minuta ranije nego što je naznačeno u receptu. Samo nekoliko minuta pečenja razdvaja "odlične" od "bljak" kolača.

4. Koristite tajmer. Za ovaj savet i nije neophodno dodatno objašnjenje.

5. Nabavite termometar za rernu. Ova kuhinjska spravica će vam sigurno dobro doći u pripremi braunija, jer ovi kolači su najukusniji ako se pripremaju na odgovarajućoj temperaturi.

6. Vodite računa u čemu pečete kolače. Ako braunije pripremate u metalnom plehu, brže će se ispeći, dok će u staklenoj posudi termička obrada trajati duže.

7. Koristite papir za pečenje. Papir će sprečiti braunije da se zalepe za pleh, ali će vam i olakšati vađenje kolača iz posude u kojoj su se pekli.

8. Budite strpljivi. Znamo da ovi kolači deluju neodoljivo i mirišu fantastično kada se izvade iz rerne, ali budite strpljivi. Tekstura i ukus braunija dostižu svoj maksimum tek kada se kolači ohlade.

Evo i jednog odličnog recepta za braunije - Čokoladni kolač