1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.


Sastojci:

200 g čokolade za kuvanje
150 g maslaca ili margarina
100 g mlečne ili bele čokolade (može i pola-pola)
125 g smeđeg šećera
125 g kristal šećera
4 jajeta
85 g brašna
2 kašike kakaa
1/4 kašičice soli

2. Čokoladu na kuvanje izlomite na manje komade. Na pari otopite parčiće čokolade za kuvanje i maslac ili margarin, povremeno mešajući.

3. U otopljenu čokoladu umešajte šećer i jaja i dobro promešajte.

4. Iseckajte na komadiće mlečnu ili belu čokoladu.

5. U posebnoj posudi promešajte brašno, kakao i so. Postepeno dodajte mešavinu otopljenoj čokoladi i lepo promešajte.

6. Sipajte smesu u pouljen i pobrašnjen pleh i pospite iseckanom čokoladom. Pecite kolač  oko 20-25 minuta. Ne brinite ukoliko kolač ne bude sasvim dobro pečen, jer je ukusniji kada ne izgubi svu vlažnost.