1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Čokoladu na kuvanje izlomite na manje komade. Na pari otopite parčiće čokolade za kuvanje i maslac ili margarin, povremeno mešajući.
3. U otopljenu čokoladu umešajte šećer i jaja i dobro promešajte.
4. Iseckajte na komadiće mlečnu ili belu čokoladu.
5. U posebnoj posudi promešajte brašno, kakao i so. Postepeno dodajte mešavinu otopljenoj čokoladi i lepo promešajte.
6. Sipajte smesu u pouljen i pobrašnjen pleh i pospite iseckanom čokoladom. Pecite kolač oko 20-25 minuta. Ne brinite ukoliko kolač ne bude sasvim dobro pečen, jer je ukusniji kada ne izgubi svu vlažnost.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno