Sastojci:
- 120 g mlevenog keksa
- 1 kašika šećera
- 60 g putera, rastopljenog
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 60 g šećera
- 1 kašika brašna
- 1/8 kašičice soli
- 2 velika žumanca, sobne temperature
- 120 g slatke pavlake
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 velika belanca, sobne temperature
Recept za čizkejk štangle:
Kako biste napravili čizkejk na ovaj način, zagrejte rernu na 1625°. Podmažite pleh za pečenje. U velikoj posudi pomešajte keks, šećer i puter. Utisnite smesu na dno pripremljenog pleha.
U velikoj posudi mikserom umutite krem sir, šećer, brašno i so na srednjoj brzini, dok se ne sjedine. Dodajte žumanca, jedno po jedno, dok se ne uklope. Dodajte slatku pavlaku i ekstrakt vanile i mutite da se sve sjedini, 2-3 minuta.
U posebnoj velikoj posudi umutite belanca dok se ne formira čvrst sneg, 4-5 minuta. Umešajte 1/2 belanaca u smesu za čizkejk dok se dobro ne sjedini. Nežno umešajte preostala umućena belanca da ne ostanu bele pruge. Prelijte fil preko kore od keksa i izravnajte površinu.
Pecite 30-35 minuta, rotirajući pleh na polovini pečenja, dok ivice lagano ne porumene. Prebacite na rešetku i potpuno ohladite. Ostavite u frižideru do serviranja, pa isecite na štangle. Možda ćete želeti da napravite i dva u jedan tiramisu čizkejk.
Pročitajte i kako se pravi najukusniji čizkejk sa belom čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem