Sastojci:

  • 120 g mlevenog keksa
  • 1 kašika šećera
  • 60 g putera, rastopljenog

Za fil:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 60 g šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1/8 kašičice soli
  • 2 velika žumanca, sobne temperature
  • 120 g slatke pavlake
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 velika belanca, sobne temperature
Trik da napravite samostojeći mikser!

Stavite činiju sa sastojcima, ubacite metlice pa preko njih stavite rešetku iz rerne i spojite ih sa mikserom. Uključite mikser i mutiće, a vi nećete morati da ga držite!

Recept za čizkejk štangle:

Kako biste napravili čizkejk na ovaj način, zagrejte rernu na 1625°. Podmažite pleh za pečenje. U velikoj posudi pomešajte keks, šećer i puter. Utisnite smesu na dno pripremljenog pleha.

U velikoj posudi mikserom umutite krem sir, šećer, brašno i so na srednjoj brzini, dok se ne sjedine. Dodajte žumanca, jedno po jedno, dok se ne uklope. Dodajte slatku pavlaku i ekstrakt vanile i mutite da se sve sjedini, 2-3 minuta.

U posebnoj velikoj posudi umutite belanca dok se ne formira čvrst sneg, 4-5 minuta. Umešajte 1/2 belanaca u smesu za čizkejk dok se dobro ne sjedini. Nežno umešajte preostala umućena belanca da ne ostanu bele pruge. Prelijte fil preko kore od keksa i izravnajte površinu.

Pecite 30-35 minuta, rotirajući pleh na polovini pečenja, dok ivice lagano ne porumene. Prebacite na rešetku i potpuno ohladite. Ostavite u frižideru do serviranja, pa isecite na štangle. Možda ćete želeti da napravite i dva u jedan tiramisu čizkejk.

Pročitajte i kako se pravi najukusniji čizkejk sa belom čokoladom

BONUS VIDEO

Japanski čizkejk od čokolade  Izvor: Japanski čizkejk od čokolade

StvarUkusa