Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 ml ulja

Za glazuru:

  • 300 g bele čokolade
  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 ml mleka
  • 150 g kokosa
Trik da patišpanj bude vazdušastiji!

Obavezno prosejte brašno, jer će tako patišpanj biti vazdušastiji i bolje će da se digne. Nikada nemojte da preskočite ovaj korak.

Recept za bele čupavce:

Kako biste napravili ove kolače odvojite žumanca od belanaca. Umutite mikserom žumanca i šećer. Dok nastavljate da mutite dodajte postepeno ulje. Belanca u drugoj činiji umutite u čvrst sneg.

Naizmenično u žumanca ubacujte po kašiku brašna, belanaca i praška za pecivo, dok lagano mešate. U međuvremenu rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pleh premažite uljem, pospite brašnom i sipajte smesu za patišpanj. Pecite oko 30 minuta. Kada se ivice kolača odvoje od ivica pleha, kolač je pečen. Ostavite da ga da se ohladi i isecite na kocke.

Napravite glazuru tako što ćete da pomešate mleko i slatku pavlaku, pa u njih izlomite belu čokoladu i mešajte na vatri dok se čokolada potpuno ne istopi. Pazite da glazura ne provri. Kocke kolača uvaljajte u glazuru pa u kokos. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i voćni kolač sa piškotama.

Pročitajte i originalni recept za trileće

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Izvor: Tiramisu kuglice

StvarUkusa