Kora breskve poprilično je teška za ljuštenje, a osim toga vrlo lako se ošteti nežno meso. Srećom, postoji sjajan i jednostavan način da to učinite. Ono što je još bolje, na isti način možete oguliti i koru paradajza.

Prvo skuvajte vodu u većem loncu. Dok čekate da se voda skuva, na svakoj breskvi nožem napravite dva sitna reza u obliku slova 'x', ali nemojte preduboko zarezati. Kada voda počne da struji, pomoću velike kašike u lonac stavljajte jednu po jednu breskvu. Breskvama će biti potrebno od 20 sekundi do dva minuta, u zavisnosti od toga koliko su zrele i tvrde.

Pogledajte  i Kako da najlakše očistite nar (VIDEO)

Nakon toga pomoću velike kašike jednu po jednu breskvu premestite u veliku činiju punu leda, to će zaustaviti proces kuvanja. Nakon što se breskve ohlade dovoljno da ih bez problema možete držati u ruci, uzmite nož i nežno skidajte koru. U tren oka ćete oguliti koru, a plod će biti neoštećen.

Ovo je idealan način za ljuštenje voća ako prirpemate poslastice s breskvama ili zimnicu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: tportal.hr