Kora breskve poprilično je teška za ljuštenje, a osim toga vrlo lako se ošteti nežno meso. Srećom, postoji sjajan i jednostavan način da to učinite. Ono što je još bolje, na isti način možete oguliti i koru paradajza.
Prvo skuvajte vodu u većem loncu. Dok čekate da se voda skuva, na svakoj breskvi nožem napravite dva sitna reza u obliku slova 'x', ali nemojte preduboko zarezati. Kada voda počne da struji, pomoću velike kašike u lonac stavljajte jednu po jednu breskvu. Breskvama će biti potrebno od 20 sekundi do dva minuta, u zavisnosti od toga koliko su zrele i tvrde.
Pogledajte i Kako da najlakše očistite nar (VIDEO)
Nakon toga pomoću velike kašike jednu po jednu breskvu premestite u veliku činiju punu leda, to će zaustaviti proces kuvanja. Nakon što se breskve ohlade dovoljno da ih bez problema možete držati u ruci, uzmite nož i nežno skidajte koru. U tren oka ćete oguliti koru, a plod će biti neoštećen.
Ovo je idealan način za ljuštenje voća ako prirpemate poslastice s breskvama ili zimnicu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: tportal.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem