Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Želite sočne, ukusne krmenadle? Pogledajte koje greške treba izbeći.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Nabavili ste sveže meso, uložili trud da ga pripremite, ali vam krmenadle nisu ispale kao što ste želeli? Moguće je da ste napravili neku od uobičajenih grešaka kada je priprema svinjskih krmenadli u pitanju.

1. Priprema bez kostiju

Generalno, više volimo da jedemo meso bez kostiju, jer je tako praktičnije. Međutim, postoji nekoliko razloga da krmendalu spremamo bez skidanja kostiju. Tako se meso priprema sporije, pa će meso biti sočnije. Takođe, kost daje mesu lepši ukus, piše bonappetit.com.

2. Stavljate malo soli i malo bibera

I to je greška, treba staviti što više soli i bibera. Tako će krmenadla dobiti pikantnu koricu. Kombinacija soli, karamelizovane krmenadle i masnoće će vas oduševiti.

Pogledajte i 8 saveta za dobar roštilj

3. Odmah pripremate meso

Kada meso izvadite iz frižidera, ostavite ga na sobnoj temperaturi bar 30 minuta. Ako je meso suviše hladno, može se desiti da se spoljašnji deo prepeče, a šnicla unutra ostane nepečena.

4. Pečete na visokoj temperaturi

Ako volite hrskavu koru, počnite da pečete krmenadlu na visokoj temperaturi, a zatim je smanjite. Ako nastavite da pržite krmenadlu na visokoj temperaturi dobićete suvo, izgorelo meso. I naravno, neće baš biti ukusno.

Pogledajte i Najčešće greške u pripremi piletine

5. Odstranjujete masnoću

Većina krmenadli sadrži sloj masnoće. Umesto da je odstranite pre ili posle pripreme, hvataljkama stavite masnoću na vreo tiganj da se istopi. To će dati krmenadli fantastičan ukus.

6. Odmah sečete krmenadlu

Verujemo da ne možete da odolite sočnom mesu, ali ako ga odmah nakon pripreme isečete, svi ukusni sokovi će iscureti. Sačekajte bar 10 minuta pre sečenja, jer će tako meso ostati sočno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti