1. Čačkalica je najbolji alat za bojenje oguljenih delova na nameštaju. Jeftinija je, manja i urednija od četke, tako da vam omogućava da nanesete boju na minijaturnu površinu, bez dodirivanja okolnog područja.
2. Odlična je saveznica i kada treba da nanesete lepak na neku manju figuricu ili ukras u domu.
3. Gubite živce kada pokušavate da pronađete početak na lepljivoj traci? Zalepite čačkalicu na površinu selotejpa nakon upotrebe, i nikad više nećete imati ovaj problem.
4. Oblik i veličina čačkalice idealna je za čišćenje tastature vašeg računara, sitnih čestica smeća koje se skupljaju u uglovima pametnih telefona ili nameštaju. Namočite vrh čačkalice u alkohol i pređite površinom po željenom predmetu.
Pogledajte i 15 trikova za čišćenje sodom bikarbonom
5. Čačkalica je odličan alat za niz uradi sam projekata: osigurava vam lako apliciranje minijaturnih ukrasa, lepljenje i izradu predmeta. Npr. čačkalicu možete vrlo lako pretvoriti u ukras za mafine ili zastavicu za koktele.
6. Od velike je koristi i kod zalivanja cveća, odnosno pomaže kod provere vlažnosti zemlje. Ubodite čačkalicu u posudu u kojoj je posađena sobna biljka: ako izvučete čistu čačkalicu, zemlji treba voda, ako izvučete čačkalicu prekrivenu zemljom, pričekajte sa zalivanjem.
7. Zabijte tri čačkalice u zemlju oko nasada paradajza i tako sprečite napad gusenica na ovu biljku.
8. Čačkalica može poslužiti i kao pomagalo za polomljenu stabljiku cveća i bilja. Zavežite je koncem uz polomljenu stabljiku, pa je zalivajte i dohranjujte do potpunog oporavka.
9. Čačkalica gori sporije i duže od klasične šibice. Ako želite da upalite svećice na rođendanskoj torti, poslužite se čačkalicom.
Pogledajte i Neuobičajene namene čačkalica
10. Ubodite čačkalicu u biskvit i tako proverite da li je kolač pečen: ako je čačkalica suva gotovi ste s pečenjem, ako je vlažna, kolač ostavite u rerni još malo.
11. Različitom bojom čačkalice označite različite namirnice koje ste koristili u pripremi kanapea, ili drugačije termički obradili.
12. Čačkalica je idealno pomagalo za izradu koktela. Na nju nabodite masline za martini, ili komadiće voća za tropski koktel pa uronite u čašu s pićem.
Pogledajte i Neobični načini da upotrebite kolu u domaćinstvu
13. Oplemenite ukus hrane metodom ubadanja namirnice čačkalicom na koju ste prethodno naboli komadiće slanine.
14. Čačkalica će pomoći i da namirnice zadržite na jednom mestu: ubodite je kroz sastojke kad radite bogati sendvič ili hamburger, ili kada želite da ispečete luk na grilu bez da vam se „razlista“.
15. Čačkalica u ustima je proverena metoda oralnog odvraćanja od cigareta kada želite da se rešite zavisnosti od nikotina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Zadovoljna.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem