U našim krajevima nije neobično da čuvamo paradajz, luk pa čak i krompir u frižideru. Iako to svakoj od navedenih povrćki nije idealno mesto za čuvanje. Limun, s druge strane, retko čuvamo u frižideru, a često van njega, što je opet pogrešno.
Pogledajte i Limun, saveznik u kuhinji
Limun se nakon sedam dana na sobnoj temperaturi stvrdne i teško ćete iscediti sok iz njega. Plus, na taj način i gubi neke od svojih dragocenih vrednosti. Ali, rešenje postoji i vrlo je jednostavno.
Da bi ste im produžili vek – ukus, sočnost, mekoću – i to do mesec dana, najbolje ih je čuvati u frižideru i to u zatvorenoj plastičnoj vrećici ili zip vrećicama. Nećete nešto promeniti ako ga samo stavite u frižider. Zatvorena plastična vrećica je ovde ključ.
Dakle, osim ako sve kupljene limune nećete iskoristiti u roku od 5 dana, od sada ih čuvajte na ovaj način.
Pogledajte i 6 načina da iskoristite koru limuna i banane
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: namirnice.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus