U našim krajevima nije neobično da čuvamo paradajz, luk pa čak i krompir u frižideru. Iako to svakoj od navedenih povrćki nije idealno mesto za čuvanje. Limun, s druge strane, retko čuvamo u frižideru, a često van njega, što je opet pogrešno.
Pogledajte i Limun, saveznik u kuhinji
Limun se nakon sedam dana na sobnoj temperaturi stvrdne i teško ćete iscediti sok iz njega. Plus, na taj način i gubi neke od svojih dragocenih vrednosti. Ali, rešenje postoji i vrlo je jednostavno.
Da bi ste im produžili vek – ukus, sočnost, mekoću – i to do mesec dana, najbolje ih je čuvati u frižideru i to u zatvorenoj plastičnoj vrećici ili zip vrećicama. Nećete nešto promeniti ako ga samo stavite u frižider. Zatvorena plastična vrećica je ovde ključ.
Dakle, osim ako sve kupljene limune nećete iskoristiti u roku od 5 dana, od sada ih čuvajte na ovaj način.
Pogledajte i 6 načina da iskoristite koru limuna i banane
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: namirnice.ba
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom