Uz namirnice od kojih će vam imunitet postati superotporan, važno je napomenuti da obroci hrane treba da budu, redovni, manji, lako svarljivi, sveže pripremljeni i ukusno servirani.
Pripremljena hrana ne sme da sadrži konzervanse kao što su nitrati i nitriti, ljute začine i veštačke boje i arome.
1. Shitake gljive
Bogate su beta-glukanom i esecijalnim aminokiselinama.
2. Kelj
Bogat je vitaminima, mineralima i čisti jetru od toksina
3. Spanać
Sadrži vitamine A, B2, B6, C, K i E, omega 3 kiseline i antiosidanse.
4. Potočarka
Obiluje kalcijumom, gvožđem i vitaminima A, C i K.
5. Prokelj
Bogat je folnom kiselinom, omega 3 kiselinama, vlaknima i vitaminima B, C i K.
6. Borovnice
Pune su topivih vlakana, flavonoida i smanjuju nivo LDL holesterola.
Pročitajte i Saveznici i protivnici imuniteta
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: 24sata.hr
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta