Uz namirnice od kojih će vam imunitet postati superotporan, važno je napomenuti da obroci hrane treba da budu, redovni, manji, lako svarljivi, sveže pripremljeni i ukusno servirani.
Pripremljena hrana ne sme da sadrži konzervanse kao što su nitrati i nitriti, ljute začine i veštačke boje i arome.
1. Shitake gljive
Bogate su beta-glukanom i esecijalnim aminokiselinama.
2. Kelj
Bogat je vitaminima, mineralima i čisti jetru od toksina
3. Spanać
Sadrži vitamine A, B2, B6, C, K i E, omega 3 kiseline i antiosidanse.
4. Potočarka
Obiluje kalcijumom, gvožđem i vitaminima A, C i K.
5. Prokelj
Bogat je folnom kiselinom, omega 3 kiselinama, vlaknima i vitaminima B, C i K.
6. Borovnice
Pune su topivih vlakana, flavonoida i smanjuju nivo LDL holesterola.
Pročitajte i Saveznici i protivnici imuniteta
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: 24sata.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom