Grilovana pileća prsa su brz i lak obrok. Savršen je izbor kada nemate mnogo vremena za pripremu hrane, a opet želite nešto pikantno.
Poslužite se ovim trikom, kako vaša pileća prsa ne bi bila suva.
Pročitajte i Punjeno pileće meso
1. Isecite file na jednake šnicle, debljine 1-1,5 centimetar. Lagano izlupajte samo sa jedne strane.
2. Napravite sos od limunove kore i maslinovog ulja, dodajte beli luk i svež začin. Sipajte sos u plastičnu kesu, mogu i one za zamrzivač.
3. Ubacite piletinu u kesu sa sosom i sačekajte da odstoji par minuta.
4. Pripremite piletinu na grilu ili u tiganju. Vodite računa, fileu ne treba duže od 2-3 minuta, sa obe strane, da se pripremi.
File će biti mekan i sočan. Uz njega je dovoljno poslužiti salatu.
Za pola kilograma piletine biće vam potrebno:
6 kašika maslinovog ulja
4 čena belog luka, usitnjenog
kašičica majčine dušice
pola kašičice origana
kašičica soli
pola kašičice bibera
1 1/2 kašičica narendane limunove kore
Pročitajte i Pikantna piletina s belim lukom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem