Ovo nije pica u punom smislu te reči, ne radi se o dizanom testu, nego o hrskavom integralnom testu koje se pravi s krem sirom, ali nije ništa manje fino nego obično testo za picu.
Nadev će vas očarati svojom aromatičnošću i sastojcima koji su bogati hranjivim nutrijentima.
Pogledajte i Najčešće greške u pripremi pice
Sastojci:
Za testo:
200 g integralnog brašna
150 g krem sira
3 kašike maslinovog ulja
so
Za nadev:
400 g spanaća
2 čena belog luka
200 g paradajza (iz konzerve ili prethodno blanširana, oguljena i nasjeckana, bez koštica)
1 kašika koncentrata paradajza
origano
prstohvat muskatnog oraščića
Priprema:
1. Brašno pomešajte s 1/2 kašičice soli. Dodajte sir, maslinovo ulje i 4 kašike hladne vode pa umesite elastično testo. Rernu zagrejte na 225°C, kalup za picu obložite papirom za pečenje (ili malo namastite). Izvaljajte testo na veličinu kalupa i oblikujte povišeni rub.
2. Spanać operite, očistite pa ga kuvajte na pari. Isperite ga hladnom vodom da zadrži lepu zelenu boju pa ga dobro ocedite.
3. Čenove belog luka isecite na kolutiće. Paradajz, naseckan na manje komade i zajedno s malo soka od paradajza, pomešajte s koncentratom paradajza , solju, biberomi origanom. To rasporedite po testu, a na sve stavite oceđeni spanać.
Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
4. Pospite dodatno solju, biberom i muskatnim oraščićem. Takođe, pospite i kolutovima belog luka, pinjolima i gorgonzolom narendanom na male komadiće.
5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
6. Pre posluživanja pospite listićima bosiljka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zdrava krava
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom