Postoji mnogo varijanti italijanskog specijaliteta, ali mi vam otkrivamo nekoliko trikova koje će pripremu pice dovesti do savršenstva.
Koristite kukuruzno brašno. Nanesite na pleh za pečenje kukuruzno brašno. Tako ćete sprečiti testo da se zalepi za pleh, a korica pice će biti posebno hrskava.
Koristite sveži kvasac. Testo za picu umesite koristeći svež kvasac umesto suvog, pica će biti posebno ukusna.
Upotrebite poseban nastavak za mešenje testa. Ako baš i ne volite da uprljate ruke dok pripremate testo za picu, koristite poseban nastavak na mikseru koji služi za mešenje testa.
Fil za picu. Vodite računa da ne stavljate mnogo fila na picu jer će korici biti potrebno više vremena da se ispeče. Ako stavite mnogo fila, može se desiti da vam korisca bude gnjecava.
Zamrznite testo. Testo za picu može biti jednako ukusno i ako ga zamrznete. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u zamrzivač. Najbolje je da testo iskoristite u roku od tri meseca nakon zamrzavanja, a picu pripremite odmah nakon odmrzavanja testa.
Kako oblikovati lepljivo testo. Dobar način razvlačenja testa je da smesu stavite između dva parčeta papira za pečenje i tako razvučete oklagijom.
Mesite ručno. Ovaj savet naročito važi početnike u kulinarstvu. Tako ćete steći utisak da li je testo dovoljno mešeno, odnosno da nije previše. Ako se testo previše dugo mesi, kora će biti gnjecava.
Koristite različite vrste brašna. Ako želite pa pripremite picu od brašna od celog zrna, dodajte i malo običnog belog brašna. Kora za picu koja se priprema od brašna od celog zrna može biti tvrda, pa će joj obično brašno dati bolju teksturu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem