1. Ugrejte pleh u rerni na 250 stepeni.
2. U mikrotalasnoj rerni grejte vodu 20 sekundi. Dodajte vodi kvasac i šećer u vodi, pustite da odstoji 8 minuta.
3. U međuvremenu, pomešajte brašno i so, a možete dodati i neki začin po želji. Kada dobro umešate, dodajte u to prethodno spremljenu smesu sa kvascem. Ukoliko je potrebno, dodajte još jednu kašiku brašna.
4. Stavite tako spremljeno testo na dasku koju ste prethodno posuli brašnom. Mesite oko 2 minuta. Dodajte još malo brašna ukoliko je potrebno.
5. Oklagijom formirajte od testa jednak tanak krug.Isecite sve viškove kako bi krug bio pravilan. Postavite dlanove ispod testa i pažljivo ga odvojite od daske. Stavite ga na prethodno zagrejan pleh. Ubacite u rernu i pecite na 260 stepeni 4 minuta.
6. Izvadite testo iz rerne i na njega stavite svoje omiljene sastojke za picu. Vratite u rernu i pecite još 6-8 minuta.
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom