Kad nemate vremena za pripremanje klasičnog ručka, slobodno pribegnite ovom kulinarskom triku i za 15 minuta imaćete ručak za celu porodicu.
Sastojci:
500 g testenine
2 kašike maslinovog ulja
5 čena belog luka
1 šoljica bosiljka
1 kilogram čeri paradajza
3 kašike soli
rendani parmezan
Priprema:
Pripremite testeninu "al dente".
Dok se testenina kuva, na laganoj vatri na maslinovom ulju pržite beli luk dok ne omekša, oko 2 minuta. Pojačajte temperaturu i dodajte čeri paradajz i so. Pržite oko 2 minuta.
Dodajte pola šoljice vode u kojoj ste kuvali testeninu. Paradajz bi trebalo da postane mekan.
Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu
Dodajte testeninu i držite na jačoj temperaturi još dva minuta.
Skinite sa šporeta, dodajte bosiljak i parmezan i sve dobro izmešajte.
Narendajte parmezan preko i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem