Kad nemate vremena za pripremanje klasičnog ručka, slobodno pribegnite ovom kulinarskom triku i za 15 minuta imaćete ručak za celu porodicu.

Sastojci:

500 g testenine

2 kašike maslinovog ulja

5 čena belog luka

1 šoljica bosiljka

1 kilogram čeri paradajza

3 kašike soli

rendani parmezan

Priprema:

Pripremite testeninu "al dente".

Dok se testenina kuva, na laganoj vatri na maslinovom ulju pržite beli luk dok ne omekša, oko 2 minuta. Pojačajte temperaturu i dodajte čeri paradajz i so. Pržite oko 2 minuta.

Dodajte pola šoljice vode u kojoj ste kuvali testeninu. Paradajz bi trebalo da postane mekan.

Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu

Dodajte testeninu i držite na jačoj temperaturi još dva minuta.

Skinite sa šporeta, dodajte bosiljak i parmezan i sve dobro izmešajte.

Narendajte parmezan preko i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa