Kad nemate vremena za pripremanje klasičnog ručka, slobodno pribegnite ovom kulinarskom triku i za 15 minuta imaćete ručak za celu porodicu.
Sastojci:
500 g testenine
2 kašike maslinovog ulja
5 čena belog luka
1 šoljica bosiljka
1 kilogram čeri paradajza
3 kašike soli
rendani parmezan
Priprema:
Pripremite testeninu "al dente".
Dok se testenina kuva, na laganoj vatri na maslinovom ulju pržite beli luk dok ne omekša, oko 2 minuta. Pojačajte temperaturu i dodajte čeri paradajz i so. Pržite oko 2 minuta.
Dodajte pola šoljice vode u kojoj ste kuvali testeninu. Paradajz bi trebalo da postane mekan.
Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu
Dodajte testeninu i držite na jačoj temperaturi još dva minuta.
Skinite sa šporeta, dodajte bosiljak i parmezan i sve dobro izmešajte.
Narendajte parmezan preko i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus