Piletina je najčešće meso na trpezi, pa nije na odmet da dodatno usavršite njegovu pripremu.

Pročitajte ove savete iskusnih kuvara za što bolju pripremu piletine:

1. Meso mora biti sveže. Svi znamo da nismo uvjek u mogućnosti imati najsvežije meso, ali to je jedan od glavnih uzroka zašto neće ispasti ukusno. Ni smrznuto meso nije najbolje rešenje, jer gubi na sočnosti tokom procesa zamrzavanja.

2. Ako vam se čini da su neki delovi piletine tvrđi, poput kože na krilcima, malo ih posolite i ostavite da odstoje pre pripreme.

Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

3. Ne budite lenji i koristite termometar, jer je bitno da se piletina peče na 165 stepeni. Ukoliko ga pritpemate na jačoj temperaturi, meso može biti suvo.

4. Kada pripremate piletinu u tiganju, morate svakom komadu ostaviti mesta da se dobro ispeče sa svake strane i ostane sočno.

5. Kad pile pečete u komadu, nemojte ga seći odmah, već ostavite da odstoji nekoliko minuta i biće mnogo sočnije.

Pogledajte i 5 trikova za dobru supu

6. Neka pileća prsa u komadu budu jednaka celim delom. Inače će se ivice ispeći pre nego sredina i ostati tvrdi i suvi.

7. Hrskavu koricu na piletini dobićete tako što ćete pile pre pečenja osušiti krpom. Inače će korica biti gnjecava.

8. Celo pile biće puno sočnije ako u unutrašnjost stavite malo limuna, belog luka i začinskog bilja. Nije mnogo dodatnog posla, a garantuje sočniji i bolji ukus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: doznajemo.com