Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SE NE STVARA PENA NA SLATKOM DOK SE KUVA: Trik domaćica koji štedi vreme provedeno pored šporeta

Autor Aleksandra Ljubičić

Isprobajte trik koji štedi vaše vreme.

 Zašto slatko pri kuvanju peni2009940392.jpg Izvor: Shutterstock

Stari srpski običaji i tradicija nalažu da se gosti uvek dočekuju sa slatkim i vodom. Zbog toga nije bilo domaćice koja u svojoj ostavi nije imala bar jednu teglu slatkih plodova voća. Pravi se slatko od kupina, jagoda, višanja, šljiva, borovnica, lubenice, dunje. Međutim, mnoge domaćice izbegavaju da prave slatko, iz razloga što moraju stalno da stoje pored šporeta i skidaju penu koja se stvara prilikom kuvanja. Ali sada i za to imamo rešenje.

U trenutku kada slatko provri treba staviti malo maslaca, masti ili ulja (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), i kuvati na srednje jakoj vatri oko pola sata. Takođe, preporučuje se da se slatko kuva u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da kad se skuva i ohladi, ponovo stavi na šporet. Na kraju obavezno umešajte limuntus. Nakon sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako. Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati sveže. Ukoliko se čuva na hladnom mestu smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pena pokvari.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti