Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo jer smatraju da je to mnogo komplikovano, a da je velika verovatnoća da ne uspe. Onda su izgubile vreme, ali i jelo, pa moraju da smišljaju nešto novo i zato je lakše da se odustane. Dešava se da testo ne uspe, bez obzira što ste ispratili sve upute. Naravno, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da testo uvek bude savršeno, ali pored toga bitno je i kako stavljate sastojke, tj. kakva je temepratura istih.
Profesionalni kuvari su otkrili da ako želite da vam testo uvek uspe, pored nekih trikova koji će ga poboljštati, sastojci moraju da budu približno iste temeprature. Dakle, ako neke sastojke držite u frižideru (kao što su jaja, puter, mleko, kvasac...) morate da ih izvadite na vreme kako bi dostigli sobnu temepraturu i tek onda možete da počnete sa mešenjem testa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus