Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo jer smatraju da je to mnogo komplikovano, a da je velika verovatnoća da ne uspe. Onda su izgubile vreme, ali i jelo, pa moraju da smišljaju nešto novo i zato je lakše da se odustane. Dešava se da testo ne uspe, bez obzira što ste ispratili sve upute. Naravno, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da testo uvek bude savršeno, ali pored toga bitno je i kako stavljate sastojke, tj. kakva je temepratura istih.
Profesionalni kuvari su otkrili da ako želite da vam testo uvek uspe, pored nekih trikova koji će ga poboljštati, sastojci moraju da budu približno iste temeprature. Dakle, ako neke sastojke držite u frižideru (kao što su jaja, puter, mleko, kvasac...) morate da ih izvadite na vreme kako bi dostigli sobnu temepraturu i tek onda možete da počnete sa mešenjem testa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem