Kiseli krastavčići spadaju u jednu od najomiljenijih zimnica i slažu se uz bukvalno bilo koje jelo, ali čak i najiskusnijim domaćicama retko polazi za rukom da „pogodi“ onaj prepoznatljivi ukus kupovnih kornišona.
Postoji nekoliko grešaka u pripremi za koje većina ne zna, a mogu značajno da utiču na krajnji proizvod. Najčešća greška nastaje prilikom izbora sorte krastavca koju ćete kiseliti.
Za zimnicu su najbolji oni sa debljom korom, ne duži od 10 cm i koji imaju krupnije "tačkice" na površini. Ukoliko ste u mogućnosti pre kupovine probajte krastavac, ukoliko je gorak nemojte ga uzimati, neće valjati ma šta god da uradite.
Takođe, prilikom kiseljenja morate da obratite pažnju na kvalitet vode. Bolje je da koristite flaširanu, filtriranu, ili pak da prvo prokuvate vodu sa česme.
Koristite krupnu so i izbegavajte jodiranu. Dobar savet je i da potopite krastavce u vodu pre pripreme, nekoliko sati u vodi učiniće ih čvršćim i ukusnijim. Takođe, ne zaboravite da okrenete tegle naopaki i ostavite ih tako preko noći, na taj neće propustiti vazduh, koji može dovesti do bržeg kvarenja, a učiniće krastavčiće mekanim i manje hrskavim.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus