Neće svaka domaćica tako lako pristati da umesi testo, jer ono zahteva trud i vreme. Ali zato kada krene napravi veću količinu, kako bi dobila što više peciva. Zbog toga se često dešava da ostane dosta peciva za sutradan, a ono može da bude bajato. Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme.
Кoji sastojci pomažu da peciva ostanu sveža?
Skrob
Čak i mala količina skroba vam omogućava da postignete odlične rezultate. Uz pomoć ovog sastojka, pecivo ostaje mekano dugo vremena. Pšenični skrob je najpogodniji za ovu svrhu.
Kisela voda
Ako želite da pecivo ostane mekano i sveže danima, ali i da bude bujno, onda u testo dodajte kiselu vodu. Pola čaše će biti dovoljno.
Ulje
Malo ljudi zna da čak i mala količina ulja može značajno poboljšati kvalitet peciva.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus