Neće svaka domaćica tako lako pristati da umesi testo, jer ono zahteva trud i vreme. Ali zato kada krene napravi veću količinu, kako bi dobila što više peciva. Zbog toga se često dešava da ostane dosta peciva za sutradan, a ono može da bude bajato. Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme.
Кoji sastojci pomažu da peciva ostanu sveža?
Skrob
Čak i mala količina skroba vam omogućava da postignete odlične rezultate. Uz pomoć ovog sastojka, pecivo ostaje mekano dugo vremena. Pšenični skrob je najpogodniji za ovu svrhu.
Kisela voda
Ako želite da pecivo ostane mekano i sveže danima, ali i da bude bujno, onda u testo dodajte kiselu vodu. Pola čaše će biti dovoljno.
Ulje
Malo ljudi zna da čak i mala količina ulja može značajno poboljšati kvalitet peciva.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun