Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISKUSNI PEKARI OTKRILI 3 SASTOJKA KOJA ČINE PECIVO MEKANIM I SUTRADAN: Toliko je lako da uspeva i početnicima

Autor Sanja Belinić

Otkrijte koja su to tri sastojka koja će svako pecivo učiniti mnogo lepšim i mekšim.

 3 sastojaka koja pecivo čine mekšim i svežim i sutradan Izvor: Shutterstock

Neće svaka domaćica tako lako pristati da umesi testo, jer ono zahteva trud i vreme. Ali zato kada krene napravi veću količinu, kako bi dobila što više peciva. Zbog toga se često dešava da ostane dosta peciva za sutradan, a ono može da bude bajato. Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme. 

Кoji sastojci pomažu da peciva ostanu sveža?

Skrob
Čak i mala količina skroba vam omogućava da postignete odlične rezultate. Uz pomoć ovog sastojka, pecivo ostaje mekano dugo vremena. Pšenični skrob je najpogodniji za ovu svrhu.

Kisela voda 
Ako želite da pecivo ostane mekano i sveže danima, ali i da bude bujno, onda u testo dodajte kiselu vodu. Pola čaše će biti dovoljno.

Ulje
Malo ljudi zna da čak i mala količina ulja može značajno poboljšati kvalitet peciva.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti