Na slavskom ovalu za meze često možemo videti i šunku, pored pršute i čajnih kobasica. Više ne morate da je kupujete jer vam u nastavku donosimo recept kako da je napravite kod kuće na jednostavan način. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo strpljenja i vaša kuvana šunka je spremna za jelo.
- Sastojci:
- 500 g mlevene ćuretine
- so i biber
- 1 jaje (može i bez jaja)
- Začini:
- 1 kocka povrća
- 1 kašika karija
- 1 kašika dimljene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
U činiju stavite mlevenu ćuretinu, posolite i pobiberite pa promešajte rukama. Potom dodajte jaje i ponovo izmešajte rukama. u posebnoj činiji izlomite kocku za supu pa dodajte kari, dimljenu papriku, origano i beli luk. Promešajte. na providnu foliju istresite mleveno meso i oblikujte valjak. Pospite mešavinom začina sa svih strana pa uz pomoć folije urolajte. Zatim uvijte u još jednu foliju i stavite da se kuva sat vremena u šerpi punoj vode. na pola kuvanja okrenite. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus