Na slavskom ovalu za meze često možemo videti i šunku, pored pršute i čajnih kobasica. Više ne morate da je kupujete jer vam u nastavku donosimo recept kako da je napravite kod kuće na jednostavan način. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo strpljenja i vaša kuvana šunka je spremna za jelo.

  • Sastojci:
  • 500 g mlevene ćuretine
  • so i biber
  • 1 jaje (može i bez jaja)
  • Začini:
  • 1 kocka povrća
  • 1 kašika karija
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

U činiju stavite mlevenu ćuretinu, posolite i pobiberite pa promešajte rukama. Potom dodajte jaje i ponovo izmešajte rukama. u posebnoj činiji izlomite kocku za supu pa dodajte kari, dimljenu papriku, origano i beli luk. Promešajte. na providnu foliju istresite mleveno meso i oblikujte valjak. Pospite mešavinom začina sa svih strana pa uz pomoć folije urolajte. Zatim uvijte u još jednu foliju i stavite da se kuva sat vremena u šerpi punoj vode. na pola kuvanja okrenite. Ostavite da se ohladi pre sečenja.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE