Na slavskom ovalu za meze često možemo videti i šunku, pored pršute i čajnih kobasica. Više ne morate da je kupujete jer vam u nastavku donosimo recept kako da je napravite kod kuće na jednostavan način. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo strpljenja i vaša kuvana šunka je spremna za jelo.
- Sastojci:
- 500 g mlevene ćuretine
- so i biber
- 1 jaje (može i bez jaja)
- Začini:
- 1 kocka povrća
- 1 kašika karija
- 1 kašika dimljene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
U činiju stavite mlevenu ćuretinu, posolite i pobiberite pa promešajte rukama. Potom dodajte jaje i ponovo izmešajte rukama. u posebnoj činiji izlomite kocku za supu pa dodajte kari, dimljenu papriku, origano i beli luk. Promešajte. na providnu foliju istresite mleveno meso i oblikujte valjak. Pospite mešavinom začina sa svih strana pa uz pomoć folije urolajte. Zatim uvijte u još jednu foliju i stavite da se kuva sat vremena u šerpi punoj vode. na pola kuvanja okrenite. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem