Počela je sezona mandarina, a one ne samo da su ukusne nego su i jako zdrave. Sadrže vitamin A, kao i veću količinu vitamina C, pa zahvaljujući njima uspešno se bore protiv upalnih procesa. Mandarine takođe pomažu imunološkom sistemu da detektuje i potom uništi štetne, patogene organizme i tako nam pomažu da se sačuvamo od gripa, recimo, u sezoni pred nama. Ali, često se dešava da umesto slatkih kupite kisele mandarine. Više ne morate da se brinite da li ste izabrali ukusno voće, jer mu lako i brzo možete popraviti ukus.
Jedan od načina je da mandarine izložite visokim temperaturama, tj. da ih držite na prozorskoj dasci na jakom suncu nekih 2-3 dana. Doduše, zimi je malo teže da se tako nešto izvede, a mandarine su zimsko voće. Postoji drugo rešenje, koje je brže i praktičnije. Sve što treba da uradite jeste da u posudu sipate toplu vodu, približno 40°C. Tako ih ostavite da odstoje nekih 10-15 minuta.Odmah nakon toga potopite ih u hladnu vodu i to je sve. Nakon par minuta mandarine više nisu kisele već slatke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom