Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo jer misle kako im neće uspeti. Priprema ponekad ume da bude komlikovana, ali pomoću ovog recepta lako ćete umesiti glatko testo. Od njega možete da razvlačite kore za pitu, ali isto tako i da pravite različita peciva, kao i hleb. Sastojci su jeftini, a skoro svi ih već imaju kod kuće.
- Sastojci:
- 25 ml ključale vode
- 7 g kvasca
- 450 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte kvasac, brašno, so i šećer. Na kraju sipajte ključalu vodu i umesite testo koje se ne lepi. Od njega možete da pravite pite, kiflice, hleb... Takođe, možete da pravite slana i slatka peciva. Izbor je na vama.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem