Srbi više jedu meso od ribe, ali kada se posti, onda na trpzi često možemo da nađemo i riblje specijalitete, kao i morske plodove. Kako je u toku Petrovdanski post, verujemo da ga se mnogi od vas pridržavaju, pa samim tim i ribu često imaju na meniju. Mnoge domaćice se često odlučuju da kupe gotovu, jer koliko god da je priprema laka i brza, rizikujete da usmrdite kuću, ali što je još gore, često se dešava da se riba zalepi za tiganj. Iskusne domaćice su otkirile trik kako da se to ne dešava, pa sada možete da spremate kod kuće i da ne brinete, jer će uvek ispasti savršeno.
Sve što treba da uradite jeste da tiganj zagrejete na umerenoj temperaturi, pa tek onda sipajte malo ulja. Nakon toga blago posolite i vodite računa da je so po celom tiganju (ne treba puno soli, ali je lepo rasporedite). Tek onda možete da dodate ribu, ali nju ne morate da solite. Ovaj trik će vam pomoći da se riba ne zalepi, ali takođe i da ne prska tokom prženja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus