Srbi više jedu meso od ribe, ali kada se posti, onda na trpzi često možemo da nađemo i riblje specijalitete, kao i morske plodove. Kako je u toku Petrovdanski post, verujemo da ga se mnogi od vas pridržavaju, pa samim tim i ribu često imaju na meniju. Mnoge domaćice se često odlučuju da kupe gotovu, jer koliko god da je priprema laka i brza, rizikujete da usmrdite kuću, ali što je još gore, često se dešava da se riba zalepi za tiganj. Iskusne domaćice su otkirile trik kako da se to ne dešava, pa sada možete da spremate kod kuće i da ne brinete, jer će uvek ispasti savršeno.
Sve što treba da uradite jeste da tiganj zagrejete na umerenoj temperaturi, pa tek onda sipajte malo ulja. Nakon toga blago posolite i vodite računa da je so po celom tiganju (ne treba puno soli, ali je lepo rasporedite). Tek onda možete da dodate ribu, ali nju ne morate da solite. Ovaj trik će vam pomoći da se riba ne zalepi, ali takođe i da ne prska tokom prženja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem