Paprike

Kupovina: Birajte one sa sjajnom kožom bez ogrebotina.

Čuvanje: Sveže paprike možete da čuvate u frižideru nezamotane u fioci za povrće. Zelene će izdržati oko nedelju dana u frižideru, a žute, narandžaste i crvene paprike najviše pet dana.

Patlidžan

Kupovina: Mora da ima tvrdu, sjajnu koru bez ogrebotina. Kraći patlidžani, od 7,5 do 15 cm, manje su gorki. Prezreli su meki na dodir.

Čuvanje: Pripremite ga odmah ili sutra, prekosutra već postaje gorak. 

Mladi krompir

Kupovina: Izbegavajte krompir sa zelenim tačkama jer su one znak otrova.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu od 0 do 10°C.

Pogledajte i 5 recepata za jela sa mladim krompirićima

Tikvice

Kupovina: Najbolje su mlade tikvice koje nisu veće od 15 cm. Velike su tvrde i vodene.

Čuvanje: Neoprane tikvice mogu da stoje u frižideru sedam dana u rupičastoj kesi.

Pogledajte i 7 recepata za jela s tikvicama

Krastavci

Kupovina: Najbolji su tvrdi, teški i tamnozeleni. Manji krastavci su i manje gorki.

Čuvanje: Umotani u plastičnu foliju izdržaće do nedelju dana u hladnijem delu frižidera.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Blic žena