Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.
Ako ste se ikada zapitali zbog čega su mladi krompirići tako slatki, evo odgovora - njihov šećer još uvek nije postao skrob.
Ono što mlade krompiriće čini neodoljivim je njihov ukus, kao i tanka hrskava kora. Ovo ukusno povrće se može naći u sezoni od aprila do jula.
Kada birate mlade krompiriće, najbolje je da uzimate one koji su čvrsti i bez oštećenja. Takođe, krompirići koji nisu oprani mogu duže da stoje, a da se ne pokvare.
Mlade krompiriće nije potrebno ljuštiti, ali ako baš želite, to možete učiniti tako što ćete ih obrisati grubljom stranom sunđera ili žicom za pranje posuđa.
Pogledajte naš izbor recepata za jela sa mladim krompirićima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pripremite zdravu varijantu ukusnih mladih krompirića.
Veoma pikantni i ukusni,za prave gurmane...
Mladi krompirići pripremljeni na mediteranski način.
Aromatični, ukusni i zdravi mladi krompirići.
Uz sočne snicle kao prilog idu ukusni mladi krompirirći.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus