Hrskava slanina je verovatno na prvom mestu kada je u pitanju omiljena delicija. Možete da je jedete uz drugo meso, da je servirate uz jaja ili jednostavno pojedete na sendviču. Hrskava slanina će učiniti svako jelo ukusnijim.

Naime, ako želite da je pripremite savršeno, nemojte da pržite slaninu u ulju. Zapravo, potrebna vam je voda! Ukoliko pržite slaninu na vodi, dobićete neverovatne rezultate.

Da li treba jesti slaninu?

Slanina je puna proteina, sadrži kompleks vitamina B, a pored toga bogata je selenom, fosforom, cinkom, gvožđem i magnezijumom. Takođe je i izvor omega 3 masnih kiselina.

Sve što treba da uradite je da stavite slaninu u hladan tiganj, a zatim dodajte vodu toliko da pokrije dno tiganja. Ubacite slaninu i kada voda ispari, nastavite da pržite meso na srednjoj vatri dok ne postane hrskavo.

Ovaj trik funkcioniše zato što voda deluje kao moderator toplote, što znači da sprečava sagorevanje mesa pre nego što se mast u potpunosti istopi. Slanina se tako ravnomerno prži i dostiže savršenu hrskavu teksturu kada voda ispari, jer se prži u sopstvenoj masti. Možda će vas zanimati i najbolji trik da pržena riba ne upije ulje.

Pročitajte i stari trik da ne usmrdite kuću kada pržite luk

BONUS VIDEO

kako da slanina bude savršeno hrskava Izvor: kako da slanina bude savršeno hrskava

StvarUkusa