Maslac je neizostavan u kuhinji i pripremi kolača, ali i mnogih drugih jela. Kada je potrebno da ga omekšate, a nemate baš mnogo vremena ili ste u žurbi, možete da upotrebite jedan vrlo jednostavan, a genijalan trik.

Domaćicama i domaćinima je dobro poznato da hladne i tvrde namirnice mogu znatno da otežaju proces pripreme jela i uvek unapred treba da ih pripremite, da budu odgovarajuće temperature i konzistencije.

Ipak, ukoliko to niste stigli da uradite sa maslacem uradite sledeće. Stavite ga na tanjir i odozgo ga prekrijte čašom, a sve zajedno stavite na posudu sa toplom vodom!

Možete i da isečete hladan maslac na komadiće i da ih razvaljate između dva papira za pečenje. Možda će vas zanimati i kako se pravi domaći maslac.

Pročitajte i namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima

BONUS VIDEO

Instagram/cheatdayeats Viralni trik sa kroasanima

StvarUkusa