Ako volite da jedete puter i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo par kulinarskih trikova u kojima on ima glavnu ulogu.
Lakše sečenje hrane - Nož premažite tankim slojem putera i lakše ćete seći lepljivu hranu, poput karamela, pita ili sira.
Sprečite pojavu buđi - Da se na rubovima polutvrdog sira ne bi stvarala buđ, namažite ga puterom.
Uklonite miris ribe - Nakon pripreme ribe, namažite ruke puterom i neugodan miris će nestati.
Održavajte luk svežim - Nanesite malo putera na rubove odrezanog luka pre nego ga umotate u aluminijumsku foliju i duže će ostati svež.
Sprečite vodu da iskipi - Dodajte kašičicu ili dve putera u posudu s vodom kako ne bi iskipela.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: prva.rs
Pasta sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom