Ako volite da jedete puter i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo par kulinarskih trikova u kojima on ima glavnu ulogu.

Lakše sečenje hrane - Nož premažite tankim slojem putera i lakše ćete seći lepljivu hranu, poput karamela, pita ili sira.

Sprečite pojavu buđi - Da se na rubovima polutvrdog sira ne bi stvarala buđ, namažite ga puterom.

Uklonite miris ribe - Nakon pripreme ribe, namažite ruke puterom i neugodan miris će nestati.

Održavajte luk svežim - Nanesite malo putera na rubove odrezanog luka pre nego ga umotate u aluminijumsku foliju i duže će ostati svež.

Sprečite vodu da iskipi - Dodajte kašičicu ili dve putera u posudu s vodom kako ne bi iskipela.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: prva.rs